Olaylara Müdahale Esasları Deneme Sınavı Sorusu #849419
Aşağıdakilerden hangisi, hasar görmüş veya yetersiz kalmış kamu altyapılarının oluşturduğu tehlikelerden biri değildir?
Kış mevsiminde yolların tuzlanmaması ve gerekli uyarıcı levhaların yerleştirilmemiş olması yaralanmalı ve/veya ölümcül kazalara neden olabilir |
Bakımı ve temizliği yapılmamış rögarlar, aşırı yağışlarda çevrede su baskınlarına ve ona bağlı olarak boğulma-yaralanma gibi hayati zararlar meydana getirebilir |
Yangın merdivenleri ve acil çıkış kapılarının kullanılabilir durumda olması da büyük tehlike oluşturmaktadır |
Tehlikeli madde sızıntısı veya radyoaktif maddelerle temas ihtimali de önemli tehlikeleri beraberinde getirmektedir |
Açıkta bulunan elektrik kabloların (fırtına, bakımsızlık veya sabotaj yüzünden) kopması veya gerekli önlem alınmadığı için yıkılan elektrik direkleri de önemli ölçüde tehlike oluşturur. |
Hasar görmüş veya yetersiz kalmış kamu altyapıları zamanında onarılmadığı veya gerekli iyileştirmelerin yapılmadığı durumlarda önemli tehlikeleri de beraberinde getirmektedir. Örneğin bozulmuş yollar veya başkaca bir çalışmadan dolayı kazıldıktan sonra açık bırakılmış çukurlar kazalara sebep olabilir. Benzer şekilde yeterli aydınlatma altyapısının olmadığı sokak ve alanlar suça teşvik eder bir hal alabilir. Bu tarz durumlarda ortaya çıkabilecek sorunlar yüzünden gerekli tedbirleri almamak ve ilgili otoritelere bilgi vermemek hukuki sorunlar doğurabilir. Bu tarz durumlar ve potansiyel sonuçlarına yönelik aşağıdaki örnekler verilebilir:
1. Kış mevsiminde yolların tuzlanmaması ve gerekli uyarıcı levhaların yerleştirilmemiş olması yaralanmalı ve/veya ölümcül kazalara neden olabilir.
2. Bakımı ve temizliği yapılmamış rögarlar, aşırı yağışlarda çevrede su baskınlarına ve ona bağlı olarak boğulma-yaralanma gibi hayati zararlar meydana getirebilir.
3. Kontrolsüz ve bilinçsiz yapılan kazı faaliyetleri; su boruları, gaz sistemleri ve elektrik tesisatlarının zarar görmesine neden olabilir.
4. Açıkta bulunan elektrik kabloların (fırtına, bakımsızlık veya sabotaj yüzünden) kopması veya gerekli önlem alınmadığı için yıkılan elektrik direkleri de önemli ölçüde tehlike oluşturur.
5. Tehlikeli madde sızıntısı veya radyoaktif maddelerle temas ihtimali de önemli tehlikeleri beraberinde getirmektedir.
6. Yangın merdivenleri ve acil çıkış kapılarının kullanılamaz durumda olması da büyük tehlike oluşturmaktadır.
Yorumlar
- 0 Yorum