Olaylara Müdahale Esasları Deneme Sınavı Sorusu #830104

Özel güvenlik görevlilerinin görevlerini eksiksiz yerine getirmesinde, görev alanında bulunan şüpheli durumları önceden tespit edebilme yeteneğinin olması büyük önem taşımaktadır. I. Dış Görünüş II. Davranış III.Zaman ve Mekân IV.Bilgi V. Kontrol noktaları Yukarıda verilen açıklama doğrultusunda, aşağıdaki seçeneklerden hangileri şüphelenme, durumları ile ilgilidir?


I ve II

III,IV,V

I,II,IV

I,II,III,IV,V

I,II,III,IV


Yanıt Açıklaması:

1. Dış Görünüş: Bir kişinin ve / veya aracın görünümünü belirtir ve farklı tarz elbise, araç tipi, renk, durum ve benzeri şeyler, ortamda sorunlu bir durumun varlığının ipuçlarını oluşturmaktadır.

2. Davranış: Bir kişi veya araç tarafından uygunsuz, yasadışı veya tuhaf görünen açık bir eylem, özel güvenlik görevlisinin dikkat etmesi gereken hususlardır.

3. Zaman ve Mekân: Özel güvenlik görevlisinin park, depo gibi belirli bir yer hakkında bilgisine dayanarak, görev alanında belli saatlerde hangi faaliyetlerin gerçekle- şeceğini bilmeli ve olağanüstü hareketliliği tespit etmelidir.

4. Bilgi: Kolluk kuvvetleri, başka memurlar veya vatandaşlardan alınan bilgiler, şüphelilerin tespiti ve yakalanmasında önem taşımaktadır. Doğru yanıt E dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum