Olaylara Müdahale Esasları Deneme Sınavı Sorusu #849382

Özel güvenlik görevlilerinin, iletişimde kullanılan ekipmanlara ilişkin olarak aşağıdaki işlemlerin hangisi yapılması gerekenlerden biri yanlıştır?


Ekipmanlar sürekli açık tutulmalı ve kolaylıkla ulaşılabilir olmalıdır

Bu ekipmanlar tercihen kulaklık ile kullanılmalıdır

Söz konusu ekipmanlarla yapılan görüşmelerin belirli bir süre saklanması da sonradan tespit edilecek istenmeyen durumların analizinde önem taşıyabilir

Telsiz veya telefonla yapılan görüşmelerde anlaşılır ve kısa konuşmalar da oldukça önemlidir. Zira olası yanlış anlamalar gereksiz sıkıntıların doğmasına neden olabilir

Bu araçlar heryerde kullanılmalıdır


Yanıt Açıklaması:

Özel güvenlik görevlilerinin işlerini yapmalarındaki en önemli süreçlerden biri de birbirleri ve/veya diğer güvenlik birimleri arasındaki iletişim oluşturur. Birden fazla özel güvenlik görevlisinin görev yaptığı yerlerde olası tehlikelerin bildirilmesi ve/veya destek istenmesi için iletişim konusu büyük önem taşımaktadır. Bu bakımdan özel kanal kullanan telsiz sistemleri, bas-konuş özellikli telefonlar gibi iletişim ihtiyacını hızlı ve kesintisiz sağlayacak teknik ekipmanın varlığı nitelikli bir özel güvenlik hizmeti için olmazsa olmaz unsurlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu amaçla kullanılan ekipmanlara ilişkin olarak aşağıdaki işlemlerin yapılması gerekmektedir:

1. Ekipmanlar sürekli açık tutulmalı ve kolaylıkla ulaşılabilir olmalıdır.

2. Söz konusu cihazlar taşınabilir olduğundan bataryalarında yeterli doluluk olduğu sürekli kontrol edilmeli, azalma durumunda ya yeniden şarz edilmeli ya da batarya dolusu ile değiştirilmelidir.

3. Bu ekipmanlar tercihen kulaklık ile kullanılmalıdır, zira söz konusu ekipmanları kullanırken ellerin serbest kalması faydalı olacaktır.

4. Devriye görevi olan özel güvenlik hizmetlerinde önceden belirlenmiş aralıklarla merkez ve/veya diğer istasyonlar sürekli bilgilendirilmelidir. Bu özel güvenlik görevlisinin durumu ve haber veremediği tehlikelerin tespiti açısında önemlidir.

5. Söz konusu ekipmanlarla yapılan görüşmelerin belirli bir süre saklanması da sonradan tespit edilecek istenmeyen durumların analizinde önem taşıyabilir.

6. Telsiz veya telefonla yapılan görüşmelerde anlaşılır ve kısa konuşmalar da oldukça önemlidir. Zira olası yanlış anlamalar gereksiz sıkıntıların doğmasına neden olabilir.

7. Bu araçlar gereksiz yere kullanılmamalıdır. Özellikle acil ihtiyaç duyulan anlarda bu iletişim kanallarının gereksiz yere meşgul edilmesinden dolayı olası tehlikeler hakkında zamanında bilgi sahibi olmak imkansız hâle gelebilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum