Örgütsel Davranış Deneme Sınavı Sorusu #1166174

Aşağıdaki tanımlardan hangisi görev başarımını en uygun şekilde açıklamaktadır?


Görev başarımı, örgüt çalışanlarının iş tanımlarında belirtilen işleri tam ve doğru şekilde yapmalarıdır.
Görev başarımı, örgüt çalışanlarının iş tanımlarında belirtilmese dahi görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeleri için inisiyatif almalarıdır.
Görev başarımı, çalışanların iş tanımlarında belirtilen örgüt kaynaklarının örgütün ürettiği ürünlere ve hizmetlere dönüştürülmesine doğrudan katkı sağlayan çalışan davranışlarıdır.
Görev başarımı, çalışanların iş tanımlarında belirtilen örgüt kaynaklarının örgütün ürettiği ürünlere ve hizmetlere dönüştürülmesine dolaylı olarak katkı sağlayan çalışan davranışlarıdır.
Görev başarımı, örgüt kaynaklarının örgütün ürettiği ürünlere ve hizmetlere dönüştürülmesine doğrudan katkı sağlayan çalışan davranışlarıdır ve bu davranışların çalışanların iş tanımlarında belirtilmesi gerekli değildir.

Yanıt Açıklaması: Görev başarımının iki temel özelliği olduğu söylenebilir. Bunlar birincisi çalışanların iş tanımlarında yer alan görevler olması, ikincisi ise örgütün ürettiği ürün ya da hizmetlere doğrudan katkı sağlamasıdır. Bu özelliklere göre doğru yanıt "C" seçeneğidir. Diğer seçenekler iki temel özellik açısından eksik ya da hatalı bilgi içermektedir.
Yorumlar
  • 0 Yorum