Orta Asya ve Kafkaslarda Siyaset Deneme Sınavı Sorusu #1358345

Aşağıda Dağlık Karabağ ile verilen bilgilerden hangisi doğru değildir?


Türkiye, Rusya, İran, AB ve ABD gibi aktörlerin çözüm önerileri etkili bir şekilde uygulanmıştır. 

Dağlık Karabağ ve çevresindeki yedi reyonun işgali sorunu diğer sorunlarda olduğu gibi bölgedeki güç boşluğunun neticelerinden biridir. 

AGİT, BM, AB gibi örgütler sorunun çözümünde aktif rol oynayamamaktadır.

 AGİT bünyesinde oluşturulan Minsk Grubu zaman zaman sorunun çözümü için barışçıl çözümlerin önerildiği önemli bir platformdur. 

Genel olarak, Orta Asya ve Kafkaslarda yaşanan bölgesel sorunlarda, Soğuk Savaş döneminin etkileri ve günümüzde yaşanan güç mücadelesi önemli rol oynamaktadır. 


Yanıt Açıklaması:

Dağlık Karabağ ve çevresindeki yedi reyonun işgali sorunu diğer sorunlarda olduğu gibi bölgedeki güç boşluğunun neticelerinden biridir. Türkiye, Rusya, İran, AB ve ABD gibi aktörlerin çözüm önerileri yetersiz kalmaktadır. AGİT, BM, AB gibi örgütler sorunun çözümünde aktif rol oynayamamaktadır. AGİT bünyesinde oluşturulan Minsk Grubu zaman zaman sorunun çözümü için barışçıl çözümlerin önerildiği önemli bir
platformdur. Genel olarak, Orta Asya ve Kafkaslarda yaşanan bölgesel sorunlarda, Soğuk Savaş döneminin etkileri ve günümüzde yaşanan güç mücadelesi önemli rol oynamaktadır. 

Yorumlar
  • 0 Yorum