Otel İşletmelerinde Konaklama Hizmetleri Deneme Sınavı Sorusu #765708

I. Konaklama yönetim sistemi, müşteriye yönelik tüm ön alan ve arka alan hizmet birimlerindeki bilgi sistemlerini içeren kapsamlı bilgi sistemidir.

II. Konaklama yönetim sistemi, sadece ön büro ve rezervasyon ile ilgili alt bilgi sistemlerinden oluşur.

III. Konaklama yönetim sisteminin amacı, bir müşterinin konaklamasından doğan tüm faaliyetlerin elektronik ortamda yönetimine yardımcı olmaktır.

Konaklama Yönetim Sistemi ile ilgili olarak yukarıda belirtilen seçeneklerden hangisi veya hangileri doğrudur?


I, II ve III

I ve III

II ve III

I ve II

III


Yanıt Açıklaması:

Konaklama Yönetim Sistemi Müşterinin konaklama sürecini temel alarak, bu süreçle ilgili ön alan ve arka alanlardaki bilgi sistemlerinin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan kapsamlı bilgi sistemidir. Konaklama yönetim sistemi genellikle, müşteriye yönelik tüm ön alan ve arka alan hizmet birimlerindeki bilgi sistemlerini içeren kapsamlı bilgi sistemi olarak düşünülebilir. Konaklama yönetim sisteminin amacı işletmeyi ticarî bir mülk olarak değil, bir müşterinin konaklamasından doğan tüm faaliyetlerin elektronik ortamda yönetimine yardımcı olmaktır. Rezervasyon, resepsiyon, kat hizmetleri, yiyecek-içecek, toplantı hizmetleri, muhasebe ve finansman, müşteri hizmetleri, bina yönetimi, güvenlik gibi alt bilgi sistemlerini kapsar.

Yorumlar
  • 0 Yorum