Otel Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #931795

Aşağıdakilerden hangisi otel işletmelerinde vizyon geliştirilirken dikkate alınması gereken unsurlardan birisi değildir ?


Her işletmenin vizyonu kendine özgü olmalıdır.

Vizyonun, işletmenin tüm paydaşları tarafından anlaşılması ve paylaşılması sağlanmalıdır.

Otel işletmesinin fiziki, beşeri ve mali kaynaklarının belirli bir zaman dilimine yönelik olarak nasıl tahsis edileceği ve bunun için hangi faaliyetlerin yürütülmesi gerektiğinin belirlenmesi önemlidir.

Vizyon, otel yöneticilerinin yaratıcılık, yenilikçilik, riski göze alma, katılımcı ve paylaşımcı olma vb. özellikleri ile ilgili bilgi vererek kamuoyunda örgütün kültürü hakkında bir fikir oluşmasına yardımcı olmalıdır.

Vizyon geliştirilirken geleceğe yönelik olarak işletmenin iç ve dış çevresinde yapılması düşünülen tüm faaliyetler göz önünde bulundurulup değerlendirilmelidir.


Yanıt Açıklaması:

Otel işletmelerinde vizyon geliştirilirken dikkate alınması gereken unsurlar aşağıdaki gibi özetlenebilir (Eren 2002):
• Her işletmenin vizyonu kendine özgü olmalıdır,
• Vizyon geliştirilirken geleceğe yönelik olarak işletmenin iç ve dış çevresinde yapılması düşünülen tüm faaliyetler göz önünde bulundurulup değerlendirilmelidir,
• Vizyonun, işletmenin tüm paydaşları tarafından anlaşılması ve paylaşılması sağlanmalıdır,
• Vizyon, işletmenin geleceğe ilişkin faaliyetleri ile ilgili olup bu yönüyle örgütsel amaçlar için önemli bir kaynak niteliğini taşır. Bu nedenle vizyon, amaçların şekillenmesine ve bunları gerçekleştirmek için hangi faaliyetlerin yapılacağının belirlenmesine katkı sağlamalıdır,
• Vizyon, otel yöneticilerinin yaratıcılık, yenilikçilik, riski göze alma, katılımcı ve paylaşımcı olma vb. özellikleri ile ilgili bilgi vererek kamuoyunda örgütün kültürü hakkında bir fikir oluşmasına yardımcı olmalıdır. Doğru yanıt C'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum