Özel Gereksinimli Bireyler ve Bakım Hizmetleri Deneme Sınavı Sorusu #1274355

Aşağıdaki cümlelerden hangisi anne-babaların çocuklarının eğitim sürecine katılmalarının önemini en doğru şekilde ifade eder?


Anne-babaların evde öğretim etkinliklerine katılmaları, çocukların farklı gelişim alanlarındaki becerileri edinmelerini yavaşlatabilir.

Anne-babalar çocukları hakkındaki en önemli bilgi kaynaklarıdır.

Anne-babalar çocuklarının okulda öğrendiklerini evde veya diğer ortamlara aktarmalarında her zaman yeterli fırsatı yaratamayabilirler.

Anne-babalar çocuklarının farklı gelişim alanlarındaki gereksinimlerini karşılamada her zaman pekiştirici bir rol üstlenmeyebilirler.

Anne-babaların tutum ve davranışları çocuklarının sosyalleşmesinin önüne geçebilir.


Yanıt Açıklaması:

Anne-babaların eğitim sürecine katılımlarının önemi şu şekilde sıralanabilir: (a) Anne-babalar çocukları hakkındaki en önemli bilgi kaynaklarıdır. (b) Anne-babalar evde öğretim etkinliklerine katıldıklarında çocuklar farklı gelişim alanlarındaki becerileri daha hızlı kazanırlar. (c) Anne-babalar çocuklarına okulda öğrendiklerini ev ve diğer ortamlara aktarmaları konusunda yardımcı olurlar. (d) Anne-babalar çocuklarının farklı gelişim alanlarındaki gereksinimlerini (örn., oyun, beslenme, barınma, bakım, sevgi vb.) karşılamada önemli pekiştireç kaynaklarıdır. (e) Anne-babalar kültürel değerlerini, inançlarını ve geleneklerini çocuklarına aktaran ve çocuklarının sosyalleşmesini kolaylaştıran ya da sağlayan kişilerdir.

Yorumlar
  • 0 Yorum