Özel Gereksinimli Bireyler ve Bakım Hizmetleri Deneme Sınavı Sorusu #53925

Aile tepkilerini inceleyen modellerden aşama modeli açısından aile tepkileri incelenmek istendiğinde, ailelerin üçüncü aşamaya ulaşabilme olasılıklarını artırmak için aşağıdakilerden hangisinin söylenmesi uygun olabilir?


Ailelerin bu süreci en az hasarla atlatmasını sağlamak için gerekli aile içi ve dışı desteklerin sağlanması ve ailenin toplumsal izolasyonun önlenmesi önemlidir.
Aile üyelerinin bireysel olarak değerlendirilmesi ve aile olgusundan çok birey davranışına yönelik destekler düzenlenmelidir.
Ailenin içinde bulunduğu sosyal yapı derinlemesine incelenerek, aşamalardan geçmelerine engel olan durumlar belirlenmelidir.
Ailelerin gereksinimleri detaylı olarak incelenmesi ve bu gereksinimlere yönelik uygulamaların kurumlar arası eşgüdümlü olarak sunulması önemlidir.
Ailenin her bir aşama için özelleştirilmiş destek programlarından faydalanması için önlemler alınmalı ve bu önlemlerin işlerliği düzenli aralıklarla değerlendirilmelidir.

Yanıt Açıklaması: Ailelerin bu aşamaları atlatabilmeleri için, aileye öncelikle geçiş hızları arası farkların olduğu ve benzer sorunları başka ailelerinde yaşadığı anlatılmalıdır. Bu anlamda aile içi ve dışı desteklerin düzenli olarfak sunulması önem taşımaktadır.
Yorumlar
  • 0 Yorum