Özel Güvenlik Hizmetlerinde Güvenlik Önlemleri Deneme Sınavı Sorusu #391956

İstanbul’un yönetimi sırasında ihtiyaç duyulabilecek her türlü bilginin toplandığı, olağan ya da olağanüstü durumlarda, güvenlik hizmetlerinin yönetildiği ve yönlendirildiği kontrol ve yönetim sistemi hangisidir?


Araç Takip Sistemi (A.T.S.)

Komuta Kontrol Merkezi (KKM)

Mobil Araç Sorgulama Sistemi (MAS)

Bölge Görüntüleme Sistemi (B.G.S)

Asayiş Otomasyon Sistemi (AS.O.S.)


Yanıt Açıklaması:

Araç Takip Sistemi, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı olarak görev yapan araçların, şehre ait sayısal harita üzerinden izlenmesi ve yönlendirilmesi için geliştirilmiş, Coğrafi Bilgi Sistemleri tabanlı bir projedir.
Mobil Araç Sorgulama Sistemi, İstanbul iline ait suç ve suçlu bilgilerini merkezi bilgi havuzunda toplamaktadır. Bu uygulama ile Emniyet Genel Müdürlüğü ve İç İşleri Bakanlığı tarafından, ülke genelinde hizmetler sunmak üzere oluşturulan, diğer bilgi havuzlarından sorgulama yapabilme kapasitesiyle güvenlik hizmetlerinde etkinlik ve verimlilik sağlanması hedeflenmektedir.
Bölge görüntüleme sistemi, önemli görülen yerler ile halkın yoğun olarak bulunduğu ve geçiş güzergâhı olarak bilinen noktalara yerleştirilen kameralar ile bu kameralardan alınan görüntülerin merkeze sürekli olarak aktarılıp kaydedilmesinden oluşmaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum