Özel Güvenlik Hizmetlerinde Güvenlik Önlemleri Deneme Sınavı Sorusu #388552

Kontrol noktasına gelen kişilerin kapı detektörünün içinden tek tek ve usulüne uygun olarak (üzerlerindeki metal eşyaları, cep telefonu ve paraları çıkarıp yan taraftaki kutuya koyarak) geçmeleri, yanlarındaki çanta ve benzeri malzemeleri X-ray cihazının bandına koymalarını sağlamakla tanımlanan görevli personel seçeneklerden hangisindedir?


Birinci kontrol görevlisi

İkinci kontrol görevlisi

Müracaat görevlisi

Yönlendirici görevli

Kontrol noktası amiri


Yanıt Açıklaması:

Birinci kontrol görevlisi: Bu görevli kapı detektörünün diğer tarafında durur. Buradan geçen kişilerin usulüne uygun olarak geçmelerini temin eder.
İkinci kontrol görevlisi: X-ray cihazının işletilmesi ve kullanılmasından sorumlu kişidir. İçeri girmek isteyen ve yanında çanta, poşet, paket, kutu ve benzeri malzemesi olan kişilerin bu eşyalarını X-ray cihazı ile kontrol eder.
Müracaat görevlisi: İnsan, araç ve eşya trafiğinin yoğun olduğu veya suç riskinin bulunduğu yerlerde sadece bu hizmeti yerine getirmek üzere bir kişi görevlendirilir. Güvenlik kontrolünden geçen kişilerin bina ve tesise giriş işlemlerini yerine getiren personeldir.
Kontrol noktası amiri: Kontrol noktası hizmetlerinin usulüne uygun olarak, hatasız, eksiksiz, etkin, verimli ve vatandaş memnuniyetini elde edecek şekilde yerine getirilmesinden, görevliler arasındaki koordineyi, iş bölümünü ve işbirliğini sağlamaktan sorumlu ve yetkili olan kişidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum