Özel Güvenlik Hizmetlerinde Güvenlik Önlemleri Deneme Sınavı Sorusu #392435

Aşağıdakilerden hangisi kişilere verilen koruma hizmetleri arasında yer almaz?


Özel Koruma

Yakın Koruma

Konut Koruma

Duygusal Koruma

İşyeri Koruma


Yanıt Açıklaması:

Kişilere verilen koruma hizmeti; ‘Özel Koruma’, ‘Yakın Koruma’, ‘Konut ve İşyeri Koruma’, ‘Konut Koruma’ ve ‘İşyeri Koruma’ şeklinde sınıflandırmadan oluşan beş çeşit koruma tedbirini kapsamaktadır. Bunları kısaca izah etmek gerekirse, şöyle bir yaklaşım ve tanımlama yapılabilir:
1. Özel Koruma; korunacak kişinin konut, işyeri ve gezilerinde her türlü tehlikeden masun bırakılması için alınacak koruma tedbirlerinin tümünü ifade etmektedir.
2. Yakın Koruma; korunacak kişiye konutu ve işyeri dışında refakat etmek suretiyle sağlanan koruma hizmetlerini ifade etmek için kullanılmaktadır.
3. Konut ve İşyeri Koruma; korunacak kişinin konutunda ve işyerinde nokta tesis etmek veya yakınında motorlu devriye hizmeti sağlamak suretiyle oluşturulan devamlı koruma tedbirlerini içermektedir.
4. Konut Koruma; korunacak kişinin konutunda nokta tesis etmek veya yakınında düzenli olarak motorlu devriye hizmeti sunmak suretiyle sağlanacak devamlı koruma tedbirlerini kapsamaktadır.
5. İşyeri Koruma; korunacak kişinin işyerinde nokta tesis etmek veya yakınında düzenli motorlu devriye görevlendirmek suretiyle sağlanacak devamlı koruma tedbirlerinden oluşmaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum