Özel Güvenlik Hizmetlerinde Güvenlik Önlemleri Deneme Sınavı Sorusu #392322

Aşağıdakilerden hangisi bombalı saldırılara karşı tehdit analizi unsurlarından biri değildir?


Varlık

Tarihçe

Yetenek

Niyetler

Lokasyon


Yanıt Açıklaması:

Tehdit analizleri varlık, tarihçe, yetenek, niyetler, tarih ve hedefleme olmak üzere altı (6) faktörü, unsuru içerir.
Varlık: Bu husus, tehdit oluşturabilecek bir terörist grubun varlığının bulunması veya belirlenmiş bir ülke ya da yöreye girmiş veya girmeye muktedir olabilmesi halidir.
Tarihçe: Tehdit oluşturabilecek olan grupların geçmişinin ve daha önceki zamanlarda yapmış oldukları eylemlerin belirlenmesidir. Söz konusu olabilecek saldırı türünden bir eylemin daha önce bu gruplar tarafından yapılıp yapılmadığının ortaya konması gerekir.
Yetenek: Bu, varlığı tanımlanmış olan terörist grupların, korunan yer veya kişilere karşı saldırıda bulunma güç, irade ve yeteneğine sahip olması halini ifade eder.
Niyetler: Terörist örgütlerin varlığı ve gücünün yanı sıra, bu örgütlerin gerçek anlamda söz konusu hedeflere karşı saldırıda bulunmak için herhangi bir düşünce ve planlarının bulunup bulunmadığı ile ilgili bir konudur.
Tarih: Tehdit analizlerinin yapılmasında, olası saldırının tarihi de dikkate alınması gereken bir diğer konudur. Emniyet tedbirlerinin etkin ve maksimum seviyede olması açısından yaklaşık veya tam tarihin tespit edilmesi tehdit analizlerinin sağlıklı sonuç vermesi açısından önemlidir.
Hedefleme: Bu, özel terörist operasyonlarının eylem hazırlığı içerisinde olmalarına işaret eden güvenilir, güncel ve sağlam bilgileri içerir.

Yorumlar
  • 0 Yorum