Özel Güvenlik Hukuku 1 Deneme Sınavı Sorusu #812552

Silah taşıma ruhsatı kamu görevlilerine ve kamu görevinden emekli olanlara verilebilir Kuyumcu ve sarraflar silah taşıma ruhsatı alabilirler Avukatlar görevlileri silah taşıma ruhsatı alamazlar Silah taşıma ruhsatı olanlar özel güvenlik hizmetinden yararlanamazlar Banka genel müdürlerine silah taşıma ruhsatı verilebilir Yukarıda verilen önermelerden hangileri doğrudur?


I, II ve III

I, II ve IV

I, II ve V

II, III ve IV

III, IV ve V


Yanıt Açıklaması:

Silah taşıma ruhsatı verilebilecek kişiler, kural olarak kamu görevlileri ve kamu görevinden emekli olanlardır. Bunlar yanında kamu görevi üstlenmemiş kişilere de silah taşıma ruhsatı verilebilmektedir. Yönetmeliğin 9. maddesinde bu konu düzenlenmiştir. Kamu görevlisi (veya emeklisi) olmadığı hâlde, silah ruhsatı verilebileceklerden bazıları şunlardır:
• Kuyumcu ve sarraflar ile altın ve gümüş işleyen imalatçı ve toptancıları,
• Bankaların genel müdürleri, genel müdür yardımcıları, bölge müdürleri ve 19/10/2005 tarihli ve 5411 sayılı Bankacılık Kanununda tanımı yapılmış şubelerin müdürlerin
• Barolara kayıtlı bulunan avukatlar,
Gerçek kişilerin 6136 sayılı Kanunda ve bu Kanun uyarınca çıkarılan yönetmelikte belirtilen usule uygun bir şekilde ruhsatlı silah bulundurmaları veya taşımaları, kendilerini koruyabildikleri gerekçesiyle özel güvenlik hizmetinden faydalanmalarına engel değildir. Doğru yanıt C'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum