Özel Güvenlik Hukuku 2 Deneme Sınavı Sorusu #998027

I- Özel güvenlik görevlisinin koruduğu alışveriş merkezin­de hırsızlık yapan ve çaldığı eşya ile kaçan kişiyi yakalayarak eşyayı elinden alma yetkisi vardır.

II-Koruduğu taşınmazlara haksız şekilde girmeye çalışanları, üzerini aratmadan veya gerektiğinde kimliğini göstermeden girmek isteyenleri oradan kovmak veya uzaklaştırmak hakkına sahiptir.

III-Kendisinin veya başkasının hakkına yönelik saldırıyı defetmek amacıyla ve defedecek ölçüde ve kendisinin veya başkasının hak­kına yönelik ağır ve muhakkak bir tehlikeden kendisini veya başkasını korumak amacıyla zor kullanma yetkisine sahiptir

 Özel güvenlik görevlilerine tanınan zor kullanma yetkisi ile ilgili olarak yukarıdaki bilgilerin hangileri doğru olarak verilmiştir?


I ve II

 

I ve III

 

II ve III

 

Yalnız III

 

I, II ve III


Yanıt Açıklaması:

Özel güvenlik görevlisinin koruduğu alışveriş merkezin­de hırsızlık yapan ve çaldığı eşya ile kaçan kişiyi yakalayarak eşyayı elinden alma yetkisi vardır. Yine koruduğu taşınmazlara haksız şekilde girmeye çalışanları, örneğin üzerini aratmadan veya gerektiğinde kimliğini göstermeden girmek isteyenleri oradan kovmak veya uzaklaştırmak hakkına sahiptir. Kendisinin veya başkasının hakkına yönelik saldırıyı defetmek amacıyla ve defedecek ölçüde ve kendisinin veya başkasının hak­kına yönelik ağır ve muhakkak bir tehlikeden kendisini veya başkasını korumak amacıyla zor kullanma yetkisine sahiptir. Doğru cevap E şıkkıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum