Özel Vergi Hukuku 1 Deneme Sınavı Sorusu #1396380

I-Gayrimenkullerin elden çıkarılmasından doğan diğer kazanç ve iratlara ilişkin münferit beyanname, gayrimenkulün bulunduğu yerin vergi dairesine verilir..

II-Menkul malların ve hakların elden çıkarılmasından doğan diğer kazanç ve iratlara ilişkin münferit beyanname, mal ve hakların Türkiye’de elden çıkarıldığı yerin vergi dairesine verilir.

III-Ticari veya zirai bir işletmenin faaliyetinin durdurulması veya terk edilmesi karşılığında elde edilen diğer kazanç ve iratlara ilişkin münferit beyanname işletmenin bulunduğu yerin vergi dairesine verilir.

Dar mükellefiyete tabi olanların münferit beyanname ile beyan edecekleri kazanç ve iratları ile bunların beyan edileceği yerler ile ilgili olarak yukarıdaki bilgilerin hangileri doğru olarak verilmiştir?


I ve II

 

I ve III

 

II ve III

 

Yalnız III

 

I, II ve III


Yanıt Açıklaması:

Gayrimenkullerin elden çıkarılmasından doğan diğer kazanç ve iratlara ilişkin münferit beyanname, gayrimenkulün bulunduğu yerin vergi dairesine verilir. Menkul malların ve hakların elden çıkarılmasından doğan diğer kazanç ve iratlara ilişkin münferit beyanname, mal ve hakların Türkiye’de elden çıkarıldığı yerin vergi dairesine verilir. Ticari veya zirai bir işletmenin faaliyetinin durdurulması veya terk edilmesi karşılığında elde edilen diğer kazanç ve iratlara ilişkin münferit beyanname işletmenin bulunduğu yerin vergi dairesine verilir.Doğru cevap E şıkkıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum