Özel Vergi Hukuku 2 Deneme Sınavı Sorusu #961985

Vergilendirme dönemi ile ilgili hangi ifade yanlıştır?


Katma değer vergisinde vergilendirme dönemi, mükellefler ve idare yönünden rahatlık sağlamak amacıyla faaliyet gösterilen takvim yılının üçer aylık dönemleri olarak belirlenmiştir

Vergilendirme dönemi vergi kesintisi yapmakla sorumlu tutulanlar için bir aydır.

Vergilendirme dönemi götürü usulde vergilendirilen mükellefler için Gelir Vergisi Kanunu ile paralellik ve kolaylık sağlamak amacıyla üç takvim yılı (götürü usul 1.1.1999’ dan itibaren kaldırılmış ve yerine basit usul getirilmiştir.), olarak belirlenmiştir.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ise bu yetkisini oldukça geniş bir şekilde kullanmış ve katma değer vergisi aylık dönemler itibarıyla beyan edilmesi gereken bir vergiye dönüşmüştür.

İthalat, transit ve Türkiye ile yabancı ülkeler arasındaki taşımacılık (ancak transit ve uluslararası taşımacılık katma değer vergisinden istisnadır) işlerinde gümrük bölgesine girildiği veya gümrük bölgesinden çıkıldığı an, olarak belirlenmiştir.


Yanıt Açıklaması:

Götürü usulde vergilendirilen mükellefler için Gelir Vergisi Kanunu ile paralellik ve kolaylık sağlamak amacıyla bir takvim yılı (götürü usul 1.1.1999’ dan itibaren kaldırılmış ve yerine basit usul getirilmiştir.) olarak belirlenmiştir.

Yorumlar
  • 0 Yorum