Özel Vergi Hukuku 2 Deneme Sınavı Sorusu #488096

Damga vergisine tabi kâğıtlarda birden fazla imza bulunması ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?


Birden fazla kişi tarafından imza edilen kâğıtlar için birden fazla vergi alınır.

 

Birden fazla kişi tarafından imza edilen kâğıtlar için birden fazla vergi alınmaz ancak kâğıtlara ait vergi ve cezanın tamamından kâğıdı imza eden kişiler müteselsilen sorumlu olurlar.

 

Birden fazla kişi tarafından imza edilmiş bir kâğıda ilişkin damga vergisinin yükümlüsü imza sahibi kadar kişidir.

 

 

Damga vergisine tabi olan kâğıtlara resmî daireler veya gerçek ve tüzel kişiler adına birden fazla imza konulması durumunda birden fazla imza tek imza sayılacaktır.

 

 

Maktu vergiye tabi olan ve birden fazla kişinin imzasını taşıyan makbuz ve ibra senetlerinin vergisi kâğıttaki imza adedince alınır.


Yanıt Açıklaması:

Birden fazla kişi tarafından imza edilen kâğıtlar için birden fazla vergi alınmaz ancak kâğıtlara ait vergi ve cezanın tamamından kâğıdı imza eden kişiler müteselsilen sorumlu olurlar. Kâğıtta birden fazla kişinin imzasının yer alması sadece mükellef sayısını belirleyen bir husustur. Birden fazla kişi tarafından imza edilmiş bir kâğıda ilişkin damga vergisinin yükümlüsü imza sahibi kadar kişi olacaktır. Damga vergisine tabi olan kâğıtlara resmî daireler veya gerçek ve tüzel kişiler adına birden fazla imza konulması durumunda birden fazla imza tek imza sayılacaktır. Damga Vergisi Kanunu maktu vergiye tabi olan ve birden fazla kişinin imzasını taşıyan makbuz ve ibra senetlerinin vergisinin kâğıttaki imza adedince alınacağını hükme bağlamıştır.

Yorumlar
  • 0 Yorum