Para Politikası Deneme Sınavı Sorusu #63096

Faiz oranlarının vade yapsıına göre belrilenmesinde kullanılan "bekleyişler teorisi" aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak ifade edilmiştir?


Bekleyişler teorisine göre; uzun vadeli tahvillerin faiz oranları, bugunkü ve gelecekte beklenen kısa vadeli tahvil faiz oranlarının ağırlıklı ortalamasıdır.
Bekleyişler teorisine göre; uzun vadeli tahvillerin faiz oranları, bugunkü ve gelecekte beklenen kısa vadeli tahvil faiz oranlarının geometrik ortalamasıdır.
Bekleyişler teorisine göre; uzun vadeli tahvillerin faiz oranları, bugunkü ve gelecekte beklenen kısa vadeli tahvil faiz oranlarının harmonik ortalamasıdır.
Bekleyişler teorisine göre; uzun vadeli tahvillerin faiz oranları, bugunkü ve gelecekte beklenen kısa vadeli tahvil faiz oranlarının ağırlıklı ortalamasına likidite priminin eklenmiş halidir.
Bekleyişler teorisine göre; uzun vadeli tahvillerin faiz oranları, bugunkü ve gelecekte beklenen kısa vadeli tahvil faiz oranlarının geometrik ortalamasına likidite primi eklenmiş halidir.

Yanıt Açıklaması: Bekleyişler teorisine göre; uzun vadeli tahvillerin faiz oranları, bugunkü ve gelecekte beklenen kısa vadeli tahvil faiz oranlarının ağırlıklı ortalamasıdır.
Yorumlar
  • 0 Yorum