Pazarlama Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1224935

1. Promosyonlar başka markalara sadakati yüksek olan tüketicilerin ürünü denemeye ikna ederek marka değiştirmelerini sağlayabilir. 

2.  Kullandığı üründen memnun olan ve yeni bir ürünü denemek için bir nedeni olmayan bir tüketici ürünle birlikte verilen hediyeler nedeniyle yeni ürünü denemeye ikna olabilir.

3. Fazla promosyon kullanılması ya da sürekli promosyon markanın tüketicinin zihninde olumlu bir yer edinmesini sağlar.

Yukarıda satış tutundurma ile ilgili verilen bilgilerden hangisi ya da hangileri doğrudur?


Yalnız 1

1 ve 2

1 ve 3

2 ve 3

1, 2 ve 3


Yanıt Açıklaması:

Düşük ilgilenimli ürünler için diğer iletişim araçlarının pek de dikkat çekmediği ortamda satış tutundurma faaliyetleri tüketicilerin ürünü denemesinin en etkin yolu olabilir. Sakız, sabun gibi ürünleri tüketicilere denettirebilmek için yaratıcı kampanyalar düzenlenebilir. Promosyonlar başka markalara sadakati yüksek olan tüketicilerin
ürünü denemeye ikna ederek marka değiştirmelerini sağlayabilir. Kullandığı üründen memnun olan ve yeni bir ürünü denemek için bir nedeni olmayan bir tüketici ürünle birlikte verilen hediyeler nedeniyle yeni ürünü denemeye ikna olabilir. Promosyonların fazla kullanılması markanın kalite imajını zedeleyebilir. Promosyonların aşırı kullanımı ürünün çekiciliğini ucuzlatarak tüketicinin zihninde ürün imajının zedelenmesine yol açabilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum