Pazarlama Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1316128

Tüketici pazarının, tüketiciye getirdiği faydalar aşağıdakilerden hangisidir?


Özellikle tüketici pazarı, tüketici pazarında arz ve talebin buluşmasını sağlayan, zaman, şekli, yer ve mülkiyet faydasını gerçekleştirir.
Tüketici pazarının, tüketiciye getirdiği faydalar arz ve talep arasında köprü kurulmasının yanında pazarın ölçülebilrliği faydasını getirmektedir. Çünkü pazarı ölçülmesi bazen kolay bazende çok zor olmaktadır.
Tüketici pazarının, talep ön plana çıkarak tüketiciye getirdiği avantaj olarak pazara erişebilirlilik faydasını getirmektedir. Çünkü belirlenmiş pazar bölümlerine götürme ve ihtiyacı olanlara ürünleri sağlama faydası vardır.
Tüketici pazarının, tüketiciye getirdiği faydalar arz ve talep arasında köprü kurulmasının yanında işletmenin karlılık avantajını bir fayda olarak getirmektedir. Karlılık pazardaki satış çabalarına değecek kadar olması gerekmektedir.
Tüketici pazarının, talep ön plana çıkarak tüketiciye getirdiği avantaj olarak pazara istikrarlılık faydasını getirmektedir. Çünkü pazarın satışların yeterince olması satıcıyı zarar etme endişesinden uzaklaştıracaktır.

Yanıt Açıklaması: Pazar, arz ve talebin buluşmasını sağlayan ve köprü görevi gören bir mekanizmadır. Pazar bu köprüyü kurarken şekil, zaman, yer ve mülkiyet faydasını gerçekleştirir.
Yorumlar
  • 0 Yorum