Perakende Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1263031

Perakendecilik faaliyetlerini ve tüketicilerin davranışları ile tercihlerini etkileyen pek çok gelişme olmuştur, aşağıdakilerden hangisi bu gelişmelerden birisi değildir?


Ürün ve hizmet seçeneklerinin artmasıyla fiyatlar göreceli olarak düşmüştür.

Ürün ve hizmetlere daha kolay erişmenin artması  ile tüketicilerin de tercihleri hızla değişmeye başlamıştır.

İşletmelerin amaçlarına ulaşması organizasyon yapılarına değil tüketicilerin hareket biçimlerine ve tercihlerine bağlı hale gelmiştir.

Bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişmeler ülke sınırlarının küreselleşmesine ve daha geçirgen bir nitelik kazanmasına sebep olmuştur.

Tüketicilerin eğitim düzeyleri yükselmiştir bunun sonucu olarak ürün hizmetlere erişim artmıştır tüketicilerin tercihleri daha etkili hale gelmiştir.


Yanıt Açıklaması:

Ürün ve hizmet seçeneklerinin her geçen gün artması, fiyatların göreceli olarak düşmesi, tüketicilerin eğitim düzeyindeki artış ve ürün ve hizmetlere erişebilirliğin artması tüketici tercihlerinin de hızla değişmesine yol açmaktadır. Bunun yanı sıra artan küresel rekabet perakende işletmelerinin kar marjını eritmektedir. Böyle bir ortamda işletmelerin amaçlarına ulaşması, hedefledikleri performans seviyelerini yakalamaları, küresel ölçekte rekabet güçlerini artırmaları bulundukları koşullara uygun organizasyon yapılarına sahip olmalarına bağlıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum