Perakende Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1202702

Stratejilerin uygulamaya konması amacıyla yapılacak faaliyetleri belirginleştirmek ve ayrıntılandırmak üzere hazırlanan faaliyet planları kaç bölüme ayrılır.Aşağıdaki seçeneklerden hangisi doğru cevaptır?


5

2

3

4

6


Yanıt Açıklaması:

FAALİYET PLANLARININ HAZIRLANMASI
Stratejilerin uygulamaya konması amacıyla yapılacak faaliyetleri belirginleştirmek ve ayrıntılandırmak üzere hazırlanan faaliyet planları pazarlama, üretim ve finansal planlar olarak fonksiyonel alanlara ayrılırlar. Bunları kısaca özetleyelim 
Pazarlama planı: Bu planın amacı, ürünlerin ve hizmetlerin satılmasını sağlamaktır. 

Üretim planı: Bu planın amacı, tüketicinin talebini arzu edilen miktarda ve nitelikte karşılamaktır. Pazarlama ve üretim planları birbirinin içine geçmiş durumdadır. Bu plan kapsamında müşteri talepleri araştırılmalı, müşteri talebini karşılayacak yeterli kapasite sağlanmalı, satın alma süreçleri, tedarik kaynakları, dağıtım kanalları, depolama olanakları, insan kaynakları vb. üzerinde durulmalıdır.
Finansal plan: Bu planın amacı, karar vermeye ve kontrole temel oluşturacak sayısal bilgi sağlamaktır. Finansal plan da pazarlama ve üretim planlarıyla sıkı ilişki içindedir. 

İşletmelerin bu üç planı birleştirmelerinin bir yolu bütçedir. Bir planlama aracı olarak bütçe, faaliyetlere eşit derecede temel teşkil edecek bir plan türüdür.

Yorumlar
  • 0 Yorum