Perakende Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1314731

Tüketiciler, ihtiyaçları olan ürünler hakkında genel bir fikir sahibidir. Ancak, tercih edecekleri marka, model veya perakendeci hakkında belirsizlik söz konusudur. Tüketicilerin belirli bir marka veya mağaza bağımlılıkları yoktur. Satın alma karar süreci uzundur. Satın alacakları ürünler için bilgi toplama, alternatifleri değerlendirme ve uygun olanı tercih etme eğilimindedir.

Yukarıda belirtilen alışveriş türü aşağıdakilerden hangisidir?


Kolayda alışveriş

Karşılaştırmalı alışveriş

Özellikli alışveriş

Taksitli alışveriş

Nakit alışveriş


Yanıt Açıklaması:

Karşılaştırmalı Alışveriş: Tüketiciler, ihtiyaçları olan ürünler hakkında genel bir fikir sahibidir. Ancak, tercih edecekleri marka, model veya perakendeci hakkında belirsizlik söz konusudur. Tüketicilerin belirli bir marka veya mağaza bağımlılıkları yoktur. Satın alma karar süreci uzundur. Satın alacakları ürünler için bilgi toplama, alternatifleri değerlendirme ve uygun olanı tercih etme eğilimindedir. Tüketiciler, mobilya, dayanıklı tüketim malları, elektronik ev aletleri, hazır giyim gibi ürünleri karşılaştırmalar yaparak satın alırlar.

Birincil ticaret alanı, mağaza müşterilerinin %60-65’ini oluşturan coğrafik alan olarak tanımlanırken üçüncül ticari alan mağazadan arada bir alışveriş yapan müşterilerin olduğu alanı tanımlamaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum