Perakendeciliğe Giriş Deneme Sınavı Sorusu #757016

1.  Toptancı, zincire üye olan perakendecinin satın alma ve satış uygulamalarını standart hale getiren bir program geliştirir.

2.  Üretici ve perakendecinin genellikle büyük ölçekli olduğu, seçimli ve sınırlı dağıtım gerektiren ürünlerde, daha fazla kanal kontrolünün arzu edildiği durumlarda uygulanır.

3. Mobilya, beyaz eşya, bilgisayar, restoran mağazalarınca genellikle kullanılır.

Yukarıda yarı bütünleşik sistemler ile ilgili verilen bilgilerden hangisi ya da hangileri doğrudur?


Yalnız 1

Yalnız 2

1 ve 2

1 ve 3

2 ve 3


Yanıt Açıklaması:

Yarı bütünleşik kurumsal sistemlerde temel ölçüt aracı kurumlar arasındaki bütünleşmedir. Eğer iki bağımsız kanal üyesi, sistemdeki tüm üretim ve dağıtım işlevlerini yerine getiriyorsa bu sisteme “yarı-kısmen bütünleşik pazarlama sistemi” denir. Genellikle bağımsız bir üretici ile perakendeci bulunur ve toptancıyı devreden çıkararak toptancının işlevlerini (taşıma, depolama vb.) aralarında paylaşarak yerine getirirler. Üretici ve perakendecinin genellikle büyük ölçekli olduğu, seçimli ve sınırlı dağıtım gerektiren ürünlerde, daha fazla kanal kontrolünün arzu edildiği durumlarda uygulanır. Mobilya, beyaz eşya, bilgisayar, restoran mağazalarınca genellikle kullanılır. Bu sistemlerde toptancı devreden çıkarılmıştır, dolayısıyla verilen ilk ifade yanlıştır. 

Yorumlar
  • 0 Yorum