Peyzaj Çevre ve Tarım Deneme Sınavı Sorusu #361077

Aşağıdaki tanımlamalardan hangisi yanlıştır?


Kültürel peyzaj, kültürel ve doğal kaynaklar ile bu bağlamda yaban hayatı ve evcil hayvanları içeren, tarihi bir olay ve etkinlikle birlikte anılan ya da çeşitli kültürel ve estetik değerler sergileyen coğrafi alanlardır.

 

Sitler, tarih öncesinden bugüne kadar gelen çeşitli uygarlıkların ürünü olan ve yaşadıkları dönemlerin sosyal, ekonomik, mimari ve benzeri özelliklerini yansıtan kent kalıntıları, önemli tarihi olayların geçtiği yerler ve saptaması yapılmış doğa özellikleri ile korunması gerekli alanlardır.

 

Koruma, taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarında muhafaza, bakım, onarım ve restorasyon etkinliklerini kapsamaktadır.

 

Arkeolojik sit, önemli bir tarihi olay ile ilgili olan, önemli tarihi olayların geçtiği ya da bir ulusun geleceği ile ilgili önemli bir tarihsel gelişime tanıklık etmiş alanlar, yerler tarihi sit alanlarıdır.

 

Doğal sit, doğal oluşumları ya da insanlar tarafından gerçekleştirilen düzenlemeler sonucu korunacak değere sahip olan doğa alanlarıdır.


Yanıt Açıklaması:

Tarihi sit, önemli bir tarihi olay ile ilgili olan, önemli tarihi olayların geçtiği ya da bir ulusun geleceği ile ilgili önemli bir tarihsel gelişime tanıklık etmiş alanlar, yerler tarihi sit alanlarıdır. 

Yorumlar
  • 0 Yorum