Peyzaj Çevre ve Tarım Deneme Sınavı Sorusu #360028

Aşağıdakiler seçeneklerden hangisinde ekoloji’ nin tanımıdır?


İnsan, diğer canlılar ve bunların canlı ve cansız çevreleri arasındaki ilişki ve etkileşimleri ile yaşamın devamını sağlayan madde ve enerji döngülerini kendilerini yenileyebilen mekân birimleri içinde inceleyen bilim dalıdır.

Peyzaj açısından önemli sistemlerin mekân yapısını, içsel fonksiyonlar› ve karşılıklı ilişkilerini inceleyip araştıran bir bilim dalıdır.

Bitkilerin birbirleri ile olan etkileşimlerini, ayrıca yine bitkilerin yaşadıkları ortamdaki canlı ve cansız çevre ile olan etkileşimleri üzerinde çalışan bir bilim dalıdır.

Aynı iklim koşullarının yaşandığı ve bunun paralelinde aynı bitki örtüsüne sahip olan geniş coğrafi alanları inceleyen bilim dalıdır.

Hayvanların birbirleri ile olan etkileşimlerini, ayrıca yine hayvanların yaşadıkları ortamdaki canlı ve cansız çevre ile olan etkileşimleri üzerinde çalışan bir bilim dalıdır.


Yanıt Açıklaması:

Ekoloji, insan, diğer canlılar ve bunların canlı ve cansız çevreleri arasındaki ilişki ve etkileşimleri ile yaşamın devamını sağlayan madde ve enerji döngülerini kendilerini yenileyebilen mekân birimleri içinde inceleyen bilim dalıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum