Profesyonel Yaşamda İmaj ve İtibar Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1342957

Çalışma ahlakı ile ilgili hangisi yanlıştır?


Çalışma ahlakı, daha çok bireysel bir bakış̧ açısını ifade etmektedir.

Çalışma ahlakı ilkeleri, toplumsal ahlaktan bağımsızdır.

Kişinin işe ve çalışmaya karşı takındığı tutum ve davranışları ahlaki ilkelere uygunsa çalışma ahlakına sahiptir diyebiliriz.

Sadece üretmek değil sözünde durma gibi erdemler de çalışma ahlakının göstergesidir.

Kişinin çalışma hayatını bir araç̧ olarak değil, kendini gerçekleştirmede bir amaç̧ olarak görmesi çalışma ahlakına katkı sağlar.


Yanıt Açıklaması:

Çalışma ahlakı, daha çok bireysel bir bakış̧ açısını ifade etmektedir. Kişinin işe ve çalışmaya karşı takındığı tutum ve davranışlarının ahlaki ilkelere uygun olması, çalışma ahlakına sahip olduğunu göstermektedir. Çalışma ahlakı ilkeleri, toplumsal ahlaktan bağımsız değildir. Çalışıp üretmek ve topluma bu yolla katkıda bulunmak başlı başına bir ahlaki sorumluluktur. Ayrıca doğruluk, dürüstlük ve sözünde durma gibi genel ahlak ilkeleri toplumsal hayatta olduğu kadar çalışma hayatında da kritik öneme sahiptir. Bunlara uygun davranma ise tıpkı toplumsal hayatta olduğu gibi bireyin kişisel saygınlığını ve doğruyu yapmış̧ olmaktan tatmin duymasını sağlamaktadır. Ayrıca, kişinin çalışma hayatını bir araç̧ olarak değil, kendini gerçekleştirmede bir amaç̧ olarak görmesi daha dürüst, çalışkan, dakik ve öz-disiplinli olmasına katkı sağlamaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum