Programlamada Yeni Yaklaşımlar Deneme Sınavı Sorusu #893281

iterasyon

Yukarıdakilerden hangileri her bir tekrarlamada (iterasyon) kazanılan deneyimin sağlıklı olarak değer­lendirilmesi için önem verilen kavramlar arasında yer alır?


Yalnız I

Yalnız II

I ve II

II ve III

I, II ve III


Yanıt Açıklaması:

Scrum temelinde deneyerek kontrol etme süreci vardır. Her bir tekrarlamada (iterasyon) kazanılan deneyime göre kararlar alınır. Bu deneyimin sağlıklı olarak değer­lendirilmesi için üç temel kavrama önem verilmektedir:

  1. Şeffaflık gereği süreç boyunca oluşan çıktılar sorumlu herkes tarafından izlenebil­melidir. Bu izlemeden çıkan anlamın aynı olması için ise belirli standartlar tanım­lanmalıdır. Örneğin, bir işin bitmiş olarak tanımlanması kavramından herkes aynı şeyi anlamalıdır.
  2. Gözlem sonucunda Scrum’da mevcut tekrarlama (iterasyon) için tanımlanan he­defe göre hareket edilip edilmediği belirlenir. Sürecin akışına engel olmayacak şe­kilde, yeterli seviyede yapılan gözlem çok faydalı olmaktadır.
  3. Adaptasyon ile gözlem sonucu zamanda değiştirilir. farkedilen kabul edilemez bir durumun düzeltil­mesi sağlanır. Bu sayede ürün veya süreç çok geç olmadan, mümkün olan en kısa zamanda değiştirilir. Doğru cevap E’dir.
Yorumlar
  • 0 Yorum