Programlamada Yeni Yaklaşımlar Deneme Sınavı Sorusu #894374

Taşınabilir kod olarak bilinen, bir yorumlayıcı tarafından çalıştırılabilir ve aynı zamanda makine diline derlenebilir durumdaki komut setine ne ad verilir ?


Dalvik Sanal Makinesi

ROM

Bayt kod (Bytecode)

APK dosyası

ART


Yanıt Açıklaması:

Bayt kod (Bytecode) Taşınabilir kod olarak bilinen bayt kod, bir yorumlayıcı tarafından çalıştırılabilir ve aynı zamanda makine diline derlenebilir durumdaki komut setini ifade etmektedir. ROM Android cihazlarında işletim sistemi yüklenmesi için ayrılmış alandır. Bu kısma gerek cihaz üreticilerinin hazırladığı işletim sistemi gerekse üçüncü kişilerin hazırladığı özel ROM’ları ekleyerek cihazdaki işletim sistemi yükseltilebilir veya alçaltılabilmektedir.

Dalvik Sanal Makinesi Android işletim sisteminde uygulamaların yüklenmesi esnasında önbellekleme yapılmasına olanak sağlayan bir sanal makine kurgusudur. Bu sayede uygulamalar farklı işlemci ve bellek kullanan cihazlarda sorunsuz çalışabilmektedir.

ART kısaca “zamanın ötesinde derleme (Ahead-of-Time – AOT compilation)” olarak ifade edilen bir yapıyla bayt kod derlemesini, uygulama cihaza kurulurken yapmakta ve bayt kodu makine diline çevirmektedir. apk Dosyası İngilizce açılımıyla Android Application Package olan ve Android platformunda kullanılan ön tanımlı paket dosya formatıdır. Android uygulamasının çalıştırılabilir dosya formatı olarak kullanılmaktadır. Doğru cevap C seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum