Programlamada Yeni Yaklaşımlar Deneme Sınavı Sorusu #948622

Aşağıdakilerden hangisi Gömülü Sistemlerin Özelliklerinden biridir?


Otomatik tanımlama, nesnelerin belirlenmesi ilkesi ile ortaya çıkmış bir teknoloji olarak
ifade edilebilir.

Otomatik tanımlama ile otomatik veri toplama arasında etkin bir ilişki
kurulduğu takdirde, tanımlanmış ve algılanabilir nesnelerdeki tüm çevresel ve nesnel
değişimlerin otomatik olarak algılandığı ve izlendiği bir ortam da yaratılmış olacaktır.

Fiziki dünyayı otomatik olarak ve doğru bir şekilde izlemek ve yönetmek için kullanılabilir. Ortamda neler olduğu ve yaşanan değişimler otomatik olarak algılanmakta,
ilgili verileri paylaşılmakta ve gerekli tepkiler bunlara bağlı olarak üretilmektedir. 

ortamdaki değişimleri sinyale dönüştürmekte ancak bu sinyallerin bilgisayar ortamında işlenebilecek veriye çevrilmesi için akıllı sistemlere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu sistemler, bu sinyalleri veriye dönüştürmek gerektiğinde değişiklikler yapmak ve sonuçta İnternet ağına iletmek için ortaya çıkmış yapılardır.

Bir nesnenin ne olduğunu, nerede olduğunu ve durumunu kolaylıkla söyleyebilir; bu da Nesnelerin İnterneti teknolojisine önemli bir katkı sağlamaktadır.


Yanıt Açıklaması:

RFID ve sensörler ortamdaki değişimleri sinyale dönüştürmekte ancak bu sinyallerin bilgisayar ortamında işlenebilecek veriye çevrilmesi için akıllı sistemlere ihtiyaç duyulmaktadır. Gömülü sistemler, bu sinyalleri veriye dönüştürmek gerektiğinde değişiklikler yapmak ve sonuçta İnternet ağına iletmek için ortaya çıkmış yapılardır. İşte, tam bu noktada “gömülü sistemler” adının içerdiği sistem terimini ve gömülü sistemler teknolojisini irdelediğimizde daha sonra bunların kullanımı ile ortaya çıkacak ağ terminolojisi ve sonunda Nesnelerin İnterneti kavramını anlamak daha da kolay olacaktır. Doğru cevap D'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum