Proje Analizi ve Değerlendirme Deneme Sınavı Sorusu #1228324

Parametrelerin duyarlılığına ilişkin hangisi doğrudur?


Analizlerin elektronik çizelgelerle kolayca gerçekleştirilmesi gereğinden fazla bilgi üretilerek asıl duyarlı parametrelerin gözden kaçmasını engeller.

Matematiksel olarak büyük rakamların daha az duyarlı olacağı unutulmamalıdır.

Parametrelerin teker teker analiz edilmesi duyarlı parametrelerin tespit edilmesinde ve duyarlılıkların ölçülmesinde başarılı sonuçlar vermektedir.

Proje değerlemesinde potansiyel olarak riskli parametrelerin belirlenmesinde sadece matematiksel hesaplara dayanmalıdır.

Analizlerin yapılacağı temel model, en kötümser ve en iyimser duruma göre oluşturulmalıdır.


Yanıt Açıklaması:

Analizlerin elektronik çizelgelerle kolayca gerçekleştirilmesi gereğinden fazla bilgi üretilerek asıl duyarlı parametrelerin gözden kaçmasına yol açabilir. Ayrıca, matematiksel olarak büyük rakamların daha duyarlı olacağı unutulmamalıdır. Basit bir kavram olmakla beraber, parametrelerin teker teker analiz edilmesi duyarlı parametrelerin tespit edilmesinde ve duyarlılıkların ölçülmesinde başarılı sonuçlar vermektedir. Proje değerlemesinde potansiyel olarak riskli parametrelerin belirlenmesinde sadece matematiksel hesaplara dayanmamalıdır. Risklerin analist tarafından iyice anlaşılması gerekir. Analizlerin yapılacağı temel model, ne kötümser ne de iyimser duruma göre oluşturulmalı, en olası duruma göre geliştirilmelidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum