Psiko-Sosyal Rehabilitasyon Deneme Sınavı Sorusu #722424

  1. Çokdisiplinli ekip, genellikle hastanın tedavisinde birlikte çalıştığı fakat sadece bir disipline özgü bakım planının oluşturulduğu ve yürütüldüğü ekiptir.
  2. Disiplinlerarası ekip, aynı amaca bağlı birbirini tamamlayan performans hedeflerine, yeteneğe sahip; birbirine karsı sorumluluk üstlenmiş¸ birkaç profesyonelden oluşan ekiptir.
  3. Disiplinlerötesi ekip, farklı disiplinlerin üyelerinin diğer uzmanlık alanlarına ilişkin bilgi sahibi olabildikleri ekiptir.
  1. Yaslı bireyin fonksiyonelliği, fiziksel, bilişsel, sosyal, psikolojik ve çevresel değerlendirmesini içeren tanımlamaya çok yönlü geriatrik değerlendirme denir.

Yukarıdaki tanımlamalardan hangisi ya da hangileri doğrudur?


Yalnız I

I, II ve III

III ve IV

II, III ve IV

Hepsi


Yanıt Açıklaması:

Çokdisiplinli ekip, genellikle hastanın tedavisinde birlikte çalıştığı fakat sadece bir disipline özgü bakım planının oluşturulduğu ve yürütüldüğü ekiptir. Disiplinlerarası ekip, aynı amaca bağlı birbirini tamamlayan performans hedeflerine, yeteneğe sahip; birbirine karsı sorumluluk üstlenmiş birkaç profesyonelden oluşan ekiptir. Disiplinlerötesi ekip, farklı disiplinlerin üyelerinin diğer uzmanlık alanlarına ilişkin bilgi sahibi olabildikleri ekiptir. Yaslı bireyin fonksiyonelliği, fiziksel, bilişsel, sosyal, psikolojik ve çevresel değerlendirmesini içeren tanımlamaya çok yönlü geriatrik değerlendirme denir.

Yorumlar
  • 0 Yorum