Psikoloji Deneme Sınavı Sorusu #1315847

Pazarlama ile ilgili olarak aşağıda verilen bilgilerden hangisi doğrudur?


Bir ürüne talebi arttırmak için bir kez veya belirli aralıklarla gerçekleştirilen kısa süreli tutundurma çabalarıdır.

Şirketlerin pazarlama harcamaları küçük ölçekli bütçeler ile yürütülmektedir.

Ülkemizdeki şirketlerin yıllık ortalama pazarlama harcamaları ABD'dekilerden daha fazladır

Pazarlama, bir ürünün üretiminden sonra başlayan ve satılması sonrasında sona eren bir fonksiyona sahiptir.

Pazarlamada mal ve hizmetlerin biçimlendirilmesi, fiyatlandırılması, tanıtılması, dağıtımı gibi süreçlerin hem araştırmaya hem de planlamaya dayalı bir şekilde yürütülmesi söz konusudur.


Yanıt Açıklaması:

Bir ürüne talebi arttırmak için bir kez veya belirli aralıklarla gerçekleştirilen kısa süreli tutundurma çabalar satış promosyonudur.

Mevcut müşterilerilerini koruyup, potansiyel müşterileri kazanmak amacıyla her ölçekten, her sektörden marka yöneticileri, oldukça geniş çaplı pazarlama bütçelerini gözden çıkarmak zorundalar. O¨rneğin, şirketlerin toplam pazarlama harcamaları, Amerika Birleşik Devletleri’nde yıllık ortalama 200 milyar dolar civarındayken Türkiye’de bu rakamın yaklaşık 15 milyar dolar olduğu tahmin edilmektedir.

Pazarlama, bireysel ve örgütsel ihtiyaçları ve istekleri tatmin etmek üzere belli bir bedel karşılığı değiş-tokuş edilecek fikirlerin, mal ve hizmetlerin biçimlendirilmesi, fiyatlandırılması, tanıtılması, dağıtımı gibi süreçlerin araştırmaya ve planlamaya dayalı şekilde yönetilmesidir. Diğer bir ifadeyle pazarlama, bir ürünün üretiminden önce başlayan ve satılmasından sonra da devam eden stratejik bir fonksiyondur. Doğru cevap E seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum