Radyo ve Televizyon İşletmeciliği Deneme Sınavı Sorusu #1006914

"20.10.2009 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan 27382 sayılı Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Kuruluş Ve Görevleri Hakkında Yönetmelik ile TRT idari yapısı ve görevleri düzenlenmiştir"Aşağıdaki seçeneklerden hangisi Kurumda, bulunan dört genel müdür yardımcısının  görevlerinden birisi değildir?


Merkez teşkilatı; ana hizmet, danışma ve denetim ile yardımcı hizmet birimlerinden,

Yurt dışı TV-Radyo kanallarından,

Taşra teşkilatı; Genel Müdürlüğe bağlı müdürlükler ve haber bürolarından,

Yurt dışı teşkilatı; bürolardan,

Yönetim Kurulu Bürosu Koordinatörlüğü, Televizyon Kanal Koordinatörlükleri, Yeni Medya Kanal Koordinatörlüğü, İç Yapımlar Koordinatörlüğü ile TRT Medya Eğitim Koordinatörlüğü birimlerinden oluşmaktadır.


Yanıt Açıklaması:

20.10.2009 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan 27382 sayılı Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Kuruluş Ve Görevleri Hakkında Yönetmelik ile TRT idari yapısı ve görevleri düzenlenmiştir.
Yönetmelikte kurumun yönetim organlarını; Yönetim Kurulu ve Genel Müdürlük olarak belirlenmiştir. Yönetim Kurulu, kurumun en yüksek karar ve yönetim organıdır. Genel Müdürlük; Genel Müdür ve Genel Müdür Yardımcılarından meydana gelir. Kurum, Genel Müdür tarafından temsil olunur ve yönetilir. Kurumda, dört genel müdür yardımcısı görev yapar.
Kurumun teşkilat yapısı
a) Merkez teşkilatı; ana hizmet, danışma ve denetim ile yardımcı hizmet birimlerinden,
b) Taşra teşkilatı; Genel Müdürlüğe bağlı müdürlükler ve haber bürolarından,
c) Yurt dışı teşkilatı; bürolardan,
ç) Yönetim Kurulu Bürosu Koordinatörlüğü, Televizyon Kanal Koordinatörlükleri, Yeni Medya Kanal Koordinatörlüğü, İç Yapımlar Koordinatörlüğü ile TRT Medya Eğitim Koordinatörlüğü birimlerinden oluşmaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum