Radyo ve Televizyon İşletmeciliği Deneme Sınavı Sorusu #944547

Yayın hizmeti sağlayan kuruluşun farklı kanalları veya hizmetleri belli bir paket içerisinde sıralayarak sunduğu ve abonenin de kanallar paketini izleyebilmek için ödeme yaptığı uygulamaya ne ad verilir?


Kampanya

Basit ücret

Sıralama

İzleme başına ödemeli kanallar

Abone ücreti


Yanıt Açıklaması:

Ödemeli kanal hizmetlerine ilişkin en yaygın olarak kullanılan 3 temel düzenleme vardır. Bunlar: basit ücret (simple fee), sıralama (tiering) ve izleme başına ödemeli (pay per view) kanallardır.


• Basit ücret; ödemeli kanal sistemine abone olan televizyon izleyicisinin, belli bir kanalın yayınını alabilmek için aylık ödeme yaptığı kanalı tanımlamaktadır.
• Sıralama; yayın hizmeti sağlayan kuruluşun farklı kanalları veya hizmetleri belli bir paket içerisinde sıralayarak sunduğu ve abonenin de kanallar paketini izleyebilmek için ödeme yaptığı uygulamayı kapsamaktadır.
• İzleme başına ödemeli kanallar ise; ödemeli kanal hizmetine ilişkin üçüncü tür düzenlemeyi kapsamaktadır. Bu türden düzenleme abonenin belli bir televizyon programını izleyebilmesi için program başına ödeme yapmasını kapsamaktadır. Örneğin; abone olan izleyici belli bir spor programını yada filmi izlemek istediği takdirde ödeme yaparak yayın şifresinin çözülmesini sağlamaktadır. Televizyon izleme alışkanlığına farklı bir deneyim kazandıran televizyon yayın platformları, sahip
olduğu etkileşimli olanaklar ile televizyonu çift yönlü bir araç olarak konumlandırmaktadır

Yorumlar
  • 0 Yorum