Radyo ve Televizyon Programcılığının Temel Kavramları Deneme Sınavı Sorusu #1317543

Televizyon yayıncılığında haber program türlerinden haber bültenleri ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?


Haber bülteni ulusal, uluslararası ve yerel, güncel, toplumsal, siyasal, kültürel, ekonomik olay, konu ve gelişmelerin önem sırası gözetilerek sunulur.

Haber bültenleri kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacını karşılar.

Haber bültenlerini spikerler okuyabileceği gibi, sunucu, uzman sunucular sunabilir ya da yorumcu sunucular program sonunda günün öne çıkan olaylarını değerlendirip yorum katabilirler.

Ana haber bültenleri genel olarak, izleyicinin ekran başında en çok bulunduğu saatlerde kapsamlı bir şekilde izleyici ile buluşur.

Kamuoyunun bir kesimini ya da tümünü ilgilendiren, yerel, ulusal ya da dünya çapında bir olayı, konuyu ya da gelişmeyi çeşitli yönleriyle ve öznel bir bakış açısıyla değerlendirir.


Yanıt Açıklaması:

Haber Bülteni Ulusal, uluslararası ve yerel, güncel, toplumsal, siyasal, kültürel, ekonomik olay, konu ve gelişmelerin önem sırası gözetilerek, sunulduğu ana haber bültenleri kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacını karşılamak adına büyük önem taşır. Haber bültenlerini spikerler okuyabileceği gibi, sunucu, uzman sunucular sunabilir ya da yorumcu sunucular program sonunda günün öne çıkan olaylarını değerlendirip yorum katabilirler. Ana haber bültenleri genel olarak, izleyicinin ekran başında en çok bulunduğu saatlerde kapsamlı bir şekilde izleyici ile buluşur. Günün öne çıkan haberleri, gelişmeleri bu saatlerde izleyicileri ayrıntıları ile aktarılır. Gerektiğinde yayınlar canlı bağlantılar ya da stüdyo konukları ile haberin önemi ve aciliyeti vurgulanmaya çalışılır. Haber kanallarında da haberler saat başı ya da her yarım saatte bir gelişmelerin kısa başlıkları aktarılarak yapılabilmektedir. Televizyon teknolojisinin sunduğu teknik imkânlar bu kanallarda da kullanılmaktadır. Haber amaçlı kanalların da akşam saatlerinde günün gelişmelerini ve öne çıkan olayları ayrıntıları ile aktardıkları geniş kapsamlı haber bültenleri bulunmaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum