Radyo ve Televizyon Programcılığının Temel Kavramları Deneme Sınavı Sorusu #1317245

Uydudan televizyon yayınları ile ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?


Ses ve görüntünün elektromanyetik sinyallere dönüştürülerek belirli frekanslardan yine elektromanyetik dalgalar aracılığı ile alıcılara iletildiği yayındır.

2000’li yıllara kadar hatta 90’lı yılların ortalarına kadar Türkiye’de gerçekleştirilen yayınların tamamı karasal yayınlardır.

Halk arasında “anten yayını” olarak da tanımlanır çünkü yayınları alabilmek için televizyon alıcılarına anten bağlamak zorunluluğu vardır.

Uydudan televizyon yayınları devlet tarafından belirlenen frekanslar dahilinde yayın yapar ve bu frekanslar belirli süreler ile yayın kuruluşlarına ihale edilir.

Uydu yayın radyo ve televizyon programlarının ve/veya program ilintili veri sinyallerinin uydu ortamından doğrudan kamuya yönelik olarak iletilmesi suretiyle gerçekleştirilen yayınlardır.


Yanıt Açıklaması:

Uydu yayını, adından da anlaşılacağı gibi, radyo ve televizyon programlarının ve/veya program ilintili veri sinyallerinin uydu ortamından doğrudan kamuya yönelik olarak iletilmesi suretiyle gerçekleştirilen yayınlar olarak tanımlanır. Uydu yayınları temelde ücretsiz olarak görünse de, ancak sınırlı sayıda televizyon kanalını ücretsiz olarak izleyebilmek mümkündür. Günümüzün uydu yayıncılığı televizyon yayın platformları üzerine yapılandırılmıştır.

Yorumlar
  • 0 Yorum