Radyo ve Televizyon Programcılığının Temel Kavramları Deneme Sınavı Sorusu #1317819

Aşağıdakilerden hangisi bir televizyon programının tasarımı yapılırken araştırma sürecinde yararlanılan kaynaklardan birisi değildir?


Yazılı kaynaklar

Anketler

Konuyla ilgili kişiler

Konuyla ilgili mekanlar

Uzmanlar


Yanıt Açıklaması:

Araştırma, tasarım aşamasında, programın konusunun belirlenmesi sürecinde başlar. Yeni bilgilerle, kesinleşmemiş ya da çelişkili verilerle karşılaşıldığında araştırma, programın üretimi sırasında da sürebilir. Araştırmanın ilk aşaması, programın çerçevesini oluşturmak, araştırılması gereken konuları belirlemek için yapılan araştırmadır. Bilgi almak ya da programda yer vermek için görüşülecek kişiler, okunması gereken kaynaklar, görülmesi gereken mekanlar bu aşamada belirlenir. İkinci aşamada, programda kullanılabilecek bütün belgelere, işitsel ve görsel kayıtlara ulaşmak, konuyu derinlemesine incelemek için araştırma yapılır. Kaynaklara ulaşılır, uzmanlarla ya da tanıklarla görüşülür, mekanlar incelenir. Son olarak, çekimler sırasında gerek duyulursa yeni kaynaklara yönelik bir araştırma
yapılabilir. Araştırma yaparken yararlanılan başlıca kaynaklar; yazılı kaynaklar, konuyla ilgili kişiler, konuyla ilgili mekanlar, uzmanlardır.

Yorumlar
  • 0 Yorum