Radyo ve Televizyonda Program Yapımı Deneme Sınavı Sorusu #486868

Bir radyo programı hazırlarken hedef kitleye ulaşmak için aşağıdaki unsurlardan hangisine dikkat etmek gerekmez?


Programın konusu

Programın biçimi

Programın dili

Programın kalitesi

Programın süresi


Yanıt Açıklaması:

Aziz’e (2002) göre bir radyo programının hedef kitlesine ulaşması için 6 unsur bulunmaktadır. Bunlar; Programı Konusu: Radyo için hazırlanacak bir programın konusunu belirlemek, bir anlamda programın amacını da belirlemek demektir.
Programın Biçimi; Biçimi belirleyen farklı sunuş biçimleri vardır. Radyo programlarında, konu ve amaçlarına bağlı sunuş biçimleri, düz program, çok sesli program, oyunlaştırılmış ya da dramatik program, müzik formatı, karma programlar olarak sıralanabilir.
Programın Dili; Bir radyo programlarını meydana getiren en önemli unsurlardan biri de programın dili ve anlatımıdır.
Programın Süresi; Her radyo programı, konusu, amacı ve biçimi doğrultusunda belli bir süreye göre gerçekleştirilmektedir.
Programın Yayın Zamanı; Radyo programları belli yayın dönemlerinde yayınlanmak üzere planlanır. Radyo programlarının ne zaman yayınlanacağı, hedef kitle ve amaçlar doğrultusunda gerçekleştirilmektedir.
Programın Parasal Yönü; Programın bütçesi, programın maliyeti olarak tanımlanabilir ve kurumun yatırım ve cari harcamaları dışında kalan ve kurum dışı yararlanılan kaynaklar için yapılan harcamalardır.
 Radyo programının kalitesi muğlak bir unsur olduğundan bu 6 unsur içinde yer almaz.

Yorumlar
  • 0 Yorum