Radyo ve Televizyonda Program Yapımı Deneme Sınavı Sorusu #488072

I. Senaryo yazımında belirli bir kural yoktur, her senaryo yazarı, kendi geliştirdiği tarza göre senaryosunu yazar.
II. Televizyon senaryoları, çoğunlukla ses ve görüntünün dikkatlice hazırlandığı ve ayrıntılı açıklamaların verildiği metne dayalı bölünmüş senaryo formatında yazılır.
III. Bir senaryo yazılırken, senaryonun teması, amacı, hedeflediği izleyici ve temanın nasıl söyleneceği önemlidir.
IV. Senaryolar; metne dayalı programlar için tam sayfa senaryo formatında ve diyaloga dayalı programlar için bölünmüş senaryo formatında yazılır.
V. Araştırma senaryo yazımında senaryonun inanılır ve güvenilirliğini sağlamada sigorta işlevi görür.
Senaryo yazımı ile ilgili yukarıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?


Yalnız I

I ve II

I, II ve III

I ve IV

I, II, III ve V


Yanıt Açıklaması:

Televizyon senaryoları, çoğunlukla ses ve görüntünün dikkatlice hazırlandığı ve ayrıntılı açıklamaların verildiği metne dayalı bölünmüş senaryo formatında yazılır. Senaryo yazımında belirli bir kural yoktur, her senaryo yazarı, kendi geliştirdiği tarza göre senaryosunu yazar. Bir senaryo yazılırken, senaryonun teması, amacı, hedeflediği izleyici ve temanın nasıl söyleneceği önemlidir. Araştırma senaryo yazımında senaryonun inanılır ve güvenilirliğini sağlamada sigorta işlevi görür. Senaryolar; metne dayalı programlar için tam sayfa senaryo formatında değil bölünmüş senaryo formatında yazılır. Diyaloga dayalı programlar için ise bölünmüş senaryo formatında değil tam sayfa senaryo formatında yazılır.

Yorumlar
  • 0 Yorum