Reklam Kampanya Analizi Deneme Sınavı Sorusu #1054877

Seçeneklerden hangisi marka farkındalığının kurumlara sağladığı avantajlardan biridir?


Öğrenme ile ilgili avantajlar

Algılanan kalite ile ilgili avantajlar

Ürün tasarımı ile ilgili avantajlar

Fiyat belirleme ile ilgili avantajlar

Reklam ile ilgili avantajlar


Yanıt Açıklaması:

Tüketicilerin markalarla ilgili olumlu fikir, tutum ya da satın alma niyeti oluşturması için öncelikle markanın farkında olması ve onu hatırlaması gerekmektedir. Yüksek derecede olan marka farkındalığı kurumlara birçok avantaj kazandırmaktadır. Bunlar şu şekilde sıralanabilir (Keller, 2013:74) :
1. Öğrenme ile İlgili Avantajlar: Pazarlamacıların markayla ilgili tüketicilerin zihninde olumlu imaj yaratmalarının yolu markayla ilgili bilgilerin kolay öğrenilmesinden ve olumlu marka çağrışımları yaratmaktan geçer. Yüksek marka değerini hedefleyen markalar için tüketicilerin zihinlerinde yer edinmek ilk aşama olarak
görülmektedir.
2. Dikkate Alma ile İlgili Avantajlar: Marka farkındalığı yüksek olan bir marka, tüketicinin marka tercih etme sürecinde zihninin bir yerlerinde yer alır ve alternatifleri tercih etme olasılığını azaltır.
3. Seçim Avantajı: Marka farkındalığı, tüketicinin satın alma esnasında diğer alternatiflerden bilindik markaya yönelmesini sağlar. Araştırmalar, tüketicilerin satın alma eylemini gerçekleştirirken daha tanıdık, bildik markaları tercih ettiklerini göstermektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum