Reklam Kampanya Analizi Deneme Sınavı Sorusu #1055122

Saman Alevi stratejisi aşağıdakilerden hangisiyle açıklanmaktadır?


Özellikle televizyon için uygun bir stratejidir. Günün belli bir saatinde (tercihen en çok insanın TV başında bulunduğu prime-time kuşağında) istisnasız tüm ana akım kanallarda aynı reklamın gösterilmesi üzerine yapılandırılmış bir stratejidir. Kanal değiştiren izleyiciler reklamdan kaçamamakta, sürekli maruz kalmaktadırlar.

Çok yoğun bir medya planına işaret eder. Farklı mecralarda tüketicinin karşısına yoğun şekilde çıkan marka, hem mesajını en hızlı şekilde iletmeyi hem de diğer rakip markaları bastırmayı amaçlamaktadır.

Özel gün veya durumlara ilişkin bir stratejidir. Marka kısa süreli ama yoğun şekilde medyada yer alır. Çoğunlukla imaj reklamları için değil, ani satış hedeflendiği durumlarda tercih edilir.

Bazı markalar yılın belli dönemlerinde reklamlarını yayınlarken, bazı dönemlerde ise hiç reklam yapmamayı tercih ederler. Yani mecralara belli dönemlerde girip daha sonra tümüyle çıkarlar. Bu stratejiyi kullanabilmek için çok net bir mevsimsellikten bahsetmek olasıdır.

Yılın 12 ayı boyunca sabit ve düzenli frekansta reklam yapıldığında söz konusu olur. Reklam yayını kesilmez veya ara verilmez. Çoğunlukla geniş bir reklam bütçesine sahip güçlü markalar tarafından tercih edilir. Yoğun rekabetin olduğu, mevsimselliğin büyük önem arz etmediği pazarlarda bu stratejiye rastlamak olasıdır.


Yanıt Açıklaması:

Saman Alevi stratejisinin açıklaması şu şekildedir: Özel gün veya durumlara ilişkin bir stratejidir. Marka kısa süreli ama yoğun şekilde medyada yer alır. Çoğunlukla imaj reklamları için değil, ani satış hedeflendiği durumlarda tercih edilir.

Doğru cevap C’dir.  

Yorumlar
  • 0 Yorum