Reklamcılık Deneme Sınavı Sorusu #1088961

Aşağıdakilerden hangisi reklam planlaması yapılırken göz önüne alınması gereken özelliklerden biri değildir?


Olası müşterilerin tanımlanması

Tüketici motivasyonları

Reklam uygulamaları

Reklam bütçesi

Reklam etkinliğinin ölçülmesi


Yanıt Açıklaması:

Pazarlama planı ile taslak sağlanırken, marka ya da şirketin hedeflerine özel iletişim çalışmalarını yerine getirmek için reklam planlamaya başlanır. Reklam planlamasında şu ögeler yer alır.

Olası müşterilerin tanımlanması: reklam planının temel prensibi, şirketin birincil derecedeki olası müşterilerinin detaylı tanımlanmasıdır.

Tüketici motivasyonları: Reklamın, genel ürün kategorileri ve bundan daha önemli olarak özel ürün ve hizmet markalarının satın alınmasında, tüketici itiyaçları, istekleri ve arzularını belirleme rolü vardır.

 Reklam uygulamaları: İlkönce, pazarlama programı bağlamında reklamın rolü tanımlanır. Ardından, gelen basamak, markamızı, rakiplerinden ayrıştıracak mesajı belirlemektir.

Medya planlama: Reklam uygulamalarından bir sonraki adım medya planlamasıdır.

Medya seçimi, potansiyel tüketicilere ulaşma ve iletilecek mesaj için uygun iletişim kanalını bulma açısından etkili bir araç sağlar.

Reklam bütçesi: Reklam ucuz değildir. Uygulamak istediğimiz bütün işler için yeterli kaynak olmayabilir. Bir çok şirket, geçmiş yılki performansı ve bütçesine göre, içinde bulunduğu yılın bütçesi ayarlar.

Yorumlar
  • 0 Yorum