Reklamcılık Deneme Sınavı Sorusu #787328

Aşağıdakilerden hangisi reklama maruz kalma modelindeki safhalar arasında yer almaz?


Reklamı yapılan marka, ürünle ilgili olarak, reklamın içeriğindeki unsurlarla ilgili olarak, tüketicinin bağlantı kurabileceği konu, durum, özellikler saptanarak, mesaj, marka, “akla yatkın” bulunabilir.

Reklamdaki marka kimliği, tüketicinin, önceki bilgileriyle muhakeme yapması neticesinde, marka imajına bürünür ve eğer marka imajıyla, tüketici arasında özel bir bağlantı kurulursa, “marka kişiliği” yaratılmış olacaktır.

Eğer reklama maruz kalan tüketici, daha önce marka ya da ürünle ilgili bir deneyime sahipse; daha nitelikli, daha yüksek düzeyde etkisi olacak duygusal bağlar kurabilecektir.

Farkındalık, reklama maruz kalma ile ortaya çıkmaz.

Maruz kalınan reklamdaki içerik, tüketicinin kurduğu bağları; çevresindeki kişi ya da uzmanlar tarafından da onaylanmasını sağlayabilir.


Yanıt Açıklaması:

Alıcıların, reklama maruz kalmasıyla, oluşan etkiler, Reklama Maruz Kalma Modeli’nde açıklanmaktadır. Tüketici reklama maruz kaldıktan sonra oluşan etkiler; altı safhada ya da süreç dahilinde incelenmiştir. Süreçler, koşula bağlı olarak daha az sayıda olabilir. Reklama Maruz Kalma Modeli’ndeki safhalar aşağıda yer almaktadır.

  • Farkındalık, reklama maruz kalma ile ortaya çıkmaktadır.
  • Daha sonra, reklamı yapılan marka, ürünle ilgili olarak, reklamın içeriğindeki unsurlarla ilgili olarak, tüketicinin bağlantı kurabileceği konu, durum, özellikler saptanarak, mesaj, marka, “akla yatkın” bulunabilir.
  • Reklamdaki marka kimliği, tüketicinin, önceki bilgileriyle muhakeme yapması neticesinde, marka imajına bürünür ve eğer marka imajıyla, tüketici arasında özel bir bağlantı kurulursa,“marka kişiliği” yaratılmış olacaktır.
  • Eğer reklama maruz kalan tüketici, daha önce marka ya da ürünle ilgili bir deneyime sahipse; daha nitelikli, daha yüksek düzeyde etkisi olacak duygusal bağlar kurabilecektir.
  • Maruz kalınan reklamdaki içerik, tüketicinin kurduğu bağları; çevresindeki kişi ya da uzmanlar tarafından da onaylanmasını sağlayabilir.
  • Tüm bunların sonucunda, reklamla tüketici ürünü denemeye teşvik edilebilir.
Yorumlar
  • 0 Yorum