Reklamcılık Deneme Sınavı Sorusu #1373574

Aşağıdakilerden hangisi tüketici davranışı özelliklerinden biri değildir?


Tüketici davranışı; ürünlerin (mal+hizmet), elde edilme, değerlendirme, kullanım ve elden çıkarılmasını kapsayan karar verme sürecidir.

Tüketici davranışını sadece mal ve hizmetlerin satın alınması sırasında gösterdiği davranışlar olarak algılanmaktadır.

Tüketici davranışı, satın alımdan önce ve sonra görülen davranışları da kapsar.

Tüketici davranışı, tüketicilerin zihninde başlayan bir süreçtir ve bir ihtiyacın ortaya çıkması ve bu ihtiyacı gidermek amacıyla seçeneklerin değerlendirilmesi ile devam eder.

Tüketici davranışı, 1950’li yıllarda pazarlama kavramı ile gelişen ve yönetim bilimi içinde yer alan uygulamalı bir disiplindir.


Yanıt Açıklaması:

Tüketici davranışı; ürünlerin (mal+hizmet), elde edilme, değerlendirme, kullanım ve elden çıkarılmasını kapsayan karar verme sürecidir. Ancak tüketici davran ışının sadece mal ve hizmetlerin satın alınması sırasında gösterdiği davranışlar olarak algılanması, beraberinde geliştirilecek reklam stratejilerinin de sınırlı kalmasına sebebiyet vermektedir. Oysa tüketici davranışı; sadece mal ya da hizmetlerin satın alma sırasındaki davranışlarını değil, satın alımdan önce ve sonra görülen davranışları da kapsar. Tüketicilerin zihninde başlayan bu süreç, bir ihtiyacın ortaya çıkması ve bu ihtiyacı gidermek amacıyla seçeneklerin değerlendirilmesi ile devam eder. Tüketici davranışı, yönetim bilimi içinde yer alan uygulamalı bir disiplindir. 1950’li yıllarda pazarlama kavramı ile birlikte gelişim sürecine başlayan ve pazarlama biliminde bir alt disiplin olarak gelişen genç bir bilim dalıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum