Reklamda Yaratıcılık ve Yazarlık Deneme Sınavı Sorusu #1006408

Çoğu sosyal medya servisinin geribildirim ve katılıma izin vermesi;  oy vermeyi, yorum yapmayı ve bilgi paylaşmayı teşvik etmesi; içeriğe erişim konusunda nadir olarak engel veya şifre koyması; hangi Yeni Online Medya niteliğini tanımlar?

 


Katılım

Diyalog

Açıklık

Topluluk

Bağlantılılık


Yanıt Açıklaması:

Sosyal medya, aşağıdaki niteliklerin tamamını ya da bir kısmını paylaşan bir dizi yeni online medya olarak tanımlanabilir:

  • Katılım: Sosyal medya, konuyla ilgili herkesten katkı ve geribildirim almayı teşvik eder. Medya ve hedef kitle arasındaki çizgiyi belirsizleştirir.
  • Açıklık: Çoğu sosyal medya servisi, geribildirime ve katılıma açıktır. Oy vermeyi, yorum yapmayı ve bilgi paylaşmayı teşvik eder. İçeriğe erişim ve içerikten faydalanma konusunda çok nadir olarak engelle karşılaşılır. Şifre korumalı içerik hoş karşılanmaz.
  • Diyalog: Geleneksel medya, “duyurum” (hedef kitleye aktarılan ya da dağıtılan içerik) temelli iken, sosyal medyayı çift yönlü bir diyalog olarak görmekte fayda vardır.
  • Topluluk: Sosyal medya, toplulukların hızla oluşmasını ve etkin iletişim kurmasını sağlar. Topluluklar, fotoğraf sevgisi, siyasi bir konu ya da sevilen bir TV şovu gibi ortak bir ilgi alanını paylaşır.
  • Bağlantılılık: Çoğu sosyal medya sitesi, bağlantı özelliği, başka bir deyişle diğer sitelere, kaynaklara ve insanlara verdiği bağlantılar sayesinde büyür ve gelişir.   Doğru cevap C’dir.
Yorumlar
  • 0 Yorum