Sağlık Ekonomisi Deneme Sınavı Sorusu #715240

Aşağıdaki ifadelerden hangisi aktif ötenazi uygulamasını açıklar?


Tıp biliminin verilerine göre iyileştirilmesi olanağı olan ancak dayanılmaz acılar içinde olan kişinin morfin gibi en ileri ağrı kesiciler verilmesidir.

Tıp biliminin verilerine göre iyileştirilmesi olanağı olmayan veya dayanılmaz acılar içinde olan kişinin, tıbbi yöntemlerle yaşamının sonlandırılmasıdır.

Tıp biliminin verilerine göre iyileştirilmesi olanağı olmayan veya dayanılmaz acılar içinde olan kişinin tıbbi yardımının kesilerek ölüme terkedilmesidir.

Tıp biliminin verilerine göre iyileştirilmesi olanağı olan ancak bunun için yaşamı tehdit eden operasyonun yapılmasıdır.

Tıp biliminin verilerine göre iyileştirilmesi olanağı olmayan hastanın son çare olarak alternatif tedavi yöntemlerine yönlendirilmesidir.


Yanıt Açıklaması:

Ölümün kaçınılmaz olduğu ve tıp biliminin verilerine göre iyileştirilmesi olanağı olmayan veya dayanılmaz acılar içinde olan kişinin, tıbbi yöntemlerle yaşamının sonlandırılması aktif ötenazi denir. Pasif ötenazi aynı durumda olan hastanın tıbbi yardımının kesilerek ölüme terk edilmesi durumudur. Diğer şıklardaki durumlar genel tedavi programının içerisinde olabilecek durumlardır. Ötenazi ile ilgisi yoktur.

Yorumlar
  • 0 Yorum