Sağlık Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #1372519

Hastane kabul sözleşmesinin sadece tıbbi tedaviyi içermesi durumunda hangi sözleşme tipinden bahsedilebilir?


Hastaneye tam kabul sözleşmesi

Hekimlik sözleşmesi olmaksızın hastaneye tam kabul sözleşmesi

Bölünmüş hastaneye kabul sözleşmesi

Hekimlik sözleşmesi ilaveli hastaneye tam kabul sözleşmesi

Hasta ile hastane arasında hastaneye kabul sözleşmesi hem de hasta ile tedaviyi yürütecek hekim arasında tedavi sözleşmesi


Yanıt Açıklaması:

Hastaneye kabul sözleşmesi, hastaneye tam kabul sözleşmesi ve hastaneye bölünmüş kabul sözleşmesi olarak iki türe ayrılabilir.

Anılan sözleşme kapsamında sunulacak olan tıbbi tedavinin yanı sıra hastane hastanın tüm bakım hizmetlerinden de yani beslenmesi, barınması gibi hizmetlerden de sorumlu ise bu sözleşme hastaneye tam kabul sözleşmesi olarak anılmaktadır.

Tıbbi tedavi dışındaki hizmetlerin ayrı bir sözleşmeye konu olması halinde, başka bir ifade ile sözleşmenin sadece tıbbi tedaviyi içermesi durumunda “ bölünmüş hastaneye kabul sözleşmesi” ortaya çıkar.

Tam hastaneye kabul sözleşmesi de kendi içinde hekimlik sözleşmesi olmaksızın tam hastaneye kabul sözleşmesi ve hekimlik sözleşmesi ilaveli tam hastaneye kabul sözleşmesi olarak ikiye ayrılır.

Hekimlik sözleşmesi ekli tam hastaneye kabul sözleşmesinde, hem hasta ile hastane arasında hastaneye kabul sözleşmesi hem de hasta ile tedaviyi yürütecek hekim arasında bir tedavi sözleşmesi bulunmaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum