Sağlık Kurumları Mevzuatı Deneme Sınavı Sorusu #913458

Sağlık Bakanlığı yataklı sağlık tesislerinde sunulmakta olan acil servis hizmetlerinin usul ve esaslarını belirlemek amacıyla 16.10.2009 tarih ve 27378 sayılı “Yataklı Sağlık Tesislerinde Acil Servis Hizmetlerinin Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ” yayınlamıştır. Bu tebliğde acil servislerin, fiziki konum, altyapı ve ulaşım şartları bakımından sahip olması gereken asgari standartlar belirlenmiştir. Bu doğrultuda aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?


Acil servis girişinde tekerlekli sandalye ve sedyelerin muhafaza edilmesi için uygun bir alan ayrılır.

Hastane yakınındaki cadde ve sokaklara hastane acil servisini gösteren işaret ve yönlendirme levhaları konulur.

Acil servis binalarında, ışıklandırmalı ve en az 20 metreden okunabilecek büyüklükte “ACİL SERVİS” yazılı tabela bulunur.

Acil servislerde zeminlerin, kolay kırılmayan, yüzeyi mat ve kaymayı önleyen, girintisi olmayan ve kolay temizlenebilir malzemelerden olması gerekir.

Acil servis girişlerinin belirlenmesi amacıyla uygun yerlere, beyaz zemin üzerine ters "A" harfi şeklinde kırmızı hilal ve altında koyu mavi harflerle "ACİL" ibaresinin yer aldığı yönlendirme tabelası asılır. 


Yanıt Açıklaması:

Acil servis girişlerinin belirlenmesi amacıyla uygun yerlere, beyaz zemin üzerine ters "C" harfi şeklinde kırmızı hilal ve altında koyu mavi harflerle "ACİL" ibaresinin yer aldığı yönlendirme tabelası asılır. 

Yorumlar
  • 0 Yorum